Prof. Dr. Mustafa Bayrakcı, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Profesör Doktor ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Doktora derecesini Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında almıştır. Akademik ilgi alanları sürdürülebilir kalkınma için eğitim, sürdürülebilir okullar, kapsayıcı eğitim, okul gelişimi, eğitimde bilgi ve iletişim teknolojileri ve yükseköğretimin yönetiminden oluşmaktadır. Prof. Bayrakcı hâlen bu konularda çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezine danışmanlık yapmakta ve araştırma projeleri yürütmektedir. Ayrıca Avrupa Birliği projelerinde önemli bir tecrübeye sahiptir. Birçok ulusal ve uluslararası projede koordinatör, danışman ve araştırmacı olarak görev almıştır. Okul ortaklıkları, öğrenme ortaklıkları, stratejik ortaklık projeleri, Erasmus+ yoğun program projeleri ve ağ projeleri gibi farklı türlerde birçok Avrupa Birliği projesinde görev almıştır.
Doç. Dr. Gözde Sezen Gültekin, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü'nde akademisyen olarak görev yapmaktadır. Doktora derecesini Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamlamıştır. Akademik ilgi alanları sürdürülebilir gelişme ve eğitim, öğretmen yetiştirme, örgütsel davranış, örgütsel sürdürülebilirlik, örgütsel dayanıklılık, yönetimde teknoloji, kadın liderliği, girişimcilik, yaşam boyu eğitimdir. Eğitimde sürdürülebilirlik, örgütsel davranış, eğitim ve yönetimde BİT kullanımı vb. konularda 50'den fazla yayını bulunmaktadır.
Prof. Dr. Seyhan Fırat, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde görev yapmaktadır. Yüksek lisansını 1992 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Doktorasını Glamorgan Üniversitesi, Cardiff, İngiltere'de yapmıştır. AB tarafından desteklenen Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim sisteminin güçlendirilmesi sertifikasına ve AB tarafından desteklenen Türkiye'de Mesleki Eğitim ve Öğretim sisteminin geliştirilmesi sertifikasına sahiptir. Birçok uluslararası projeyi ve uluslararası konferansı koordine etmiştir. Prof. Fırat müfredat geliştirme, eğitim materyalleri geliştirme, e-platform ve mobil uygulamalar, öğrenci ölçme ve eğitim programlarının değerlendirilmesi konularında deneyim sahibidir. Prof. Fırat, lisans/lisansüstü dersler vermekte, yüksek lisans ve doktora tezleri yürütmekte ve bu alanlarda çok sayıda makale, araştırma projesi ve tez hazırlamaktadır. Araştırma sonuçları 200'den fazla makale/bildiri ve kitap/kitaplarda bölümler şeklinde yayınlanmıştır. Birinci ve ikinci uluslararası deprem ve sürdürülebilir malzemeler çalıştaylarının bildiri kitaplarının editörüdür. Uluslararası projelerde aktif olarak yer almaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde 50'den fazla projeyi başarıyla tamamlamıştır. İngiltere, Almanya, Belçika, İspanya, Portekiz, Hollanda, Hindistan, Bangladeş, Yunanistan, Letonya ve Bulgaristan'daki Üniversiteler de dahil olmak üzere Uluslararası Kurumlarla araştırma ve ortak projeler yapmaktadır. Deprem ülkesi olduğumuzun bilinciyle bu alanda aktif olarak çalışmalar yürütmektedir.
Prof. Dr. Zehra Ayhan, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde Profesör olarak görev yapmaktadır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini 1994-2000 yılları arasında ABD'de The Ohio State Üniversitesinde gıda ambalajlama alanında almıştır. Doktora sonrası yeni ambalaj malzemelerinin geliştirilmesi, aktif ve akıllı ambalajlama teknolojileri, sürdürülebilir gıda ambalaj malzemelerinin geliştirilmesi, gıda-ambalaj etkileşimleri ve raf ömrü gibi konularda çalışmıştır. Güncel çalışma konuları arasında tarımsal ve endüstriyel gıda atıklarından sürdürülebilir ve yenilikçi gıda ve gıda ambalajı geliştirilmesi bulunmaktadır. . Avrupa Birliği düzeyinde, merkez komite ve çalışma grubu üyesi olarak birçok COST faaliyeti kapsamında deneyimli bir araştırmacı olarak görev almış ve katkı sağlamıştır. 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Projelerinde bağımsız uzman, hakem ve izleyici olarak görev almaktadır.
Doç. Dr. Adem Tekerek, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde, yazılım geliştirme, yapay zeka, makine öğrenimi, derin öğrenme, veri madenciliği ve bilgi güvenliği alanlarında çalışmaktadır. Lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Gazi Üniversitesi'nde Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi alanında, Prof. Dr. Ömer Faruk Bay'ın danışmanlığında web tabanlı saldırı önleme için gerçek zamanlı web uygulama güvenlik duvarı algoritmaları üzerine bir doktora teziyle tamamlamıştır. Dr. Tekerek, akademik kariyeri boyunca Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nde çeşitli roller üstlendi. Deneyimi, Gazi Üniversitesi Bilgi Teknolojileri Bölümü'nde Uzman ve Bölüm Başkanı gibi rolleri kapsıyor. Çok sayıda lisansüstü öğrenciye danışmanlık yaptı, uluslararası ve ulusal projelere katkıda bulundu ve IoT güvenliği, sağlık hizmetleri için makine öğrenimi ve yapay zeka tabanlı güvenlik çözümleri gibi alanlarda kapsamlı bir yayın geçmişine sahiptir. Dr. Tekerek'in teknik uzmanlığı arasında Python, PHP, C#, C ve C++ gibi programlama dillerinin yanı sıra veritabanı yönetimi ve web tasarım araçları yer almaktadır. Gazi Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi ve Ankara Medipol Üniversitesi gibi kurumlarda bilgi güvenliği, veri madenciliği, oyun programlama ve yazılım mühendisliği gibi konularda lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.
Doç. Dr. Gülden Kaya Uyanık, Sakarya Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Başkanıdır. Doktorasını Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında yapmıştır. Akademik ilgi alanları sınıf içi ölçümler, okullarda değerlendirme etkinlikleri, eğitim programlarının değerlendirilmesi ve eğitimde kullanılan ölçme araçlarıdır. Çeşitli eğitim modelleri geliştirmeyi amaçlayan birçok ulusal ve uluslararası projede araştırmacı olarak çalışmıştır.
Doç. Dr. Ömer Cem Karacaoğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesidir ve halihazırda Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Delaware Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi'nde misafir araştırmacı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Burada, dijital afet okuryazarlığı ve beceri temelli afet eğitim programların geliştirilmesine odaklanmaktadır. Türkiye’de çevre duyarlılığı, öğretmen yeterlilikleri ve çevrimiçi eğitim alanlarında önemli akademik çalışmalara imza atan Karacaoğlu, Teknopark İzmir'de birçok projeye liderlik etmekte ve özel sektörde yazılımlar geliştirmektedir. Ayrıca, afet bilinci, çevre duyarlılığı, öğretmenlerin yapay zeka yeterlilikleri ve eğitimde teknoloji kullanımı gibi konularda çeşitli seminerler ve atölyeler düzenleyerek bilgi birikimini akademi ve kamuoyu ile paylaşmaktadır. Ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim programları geliştiren Karacaoğlu’nun projeleri, Teknopark, Erasmus+ ve TÜBİTAK gibi prestijli fonlarla desteklenmektedir.
Doç. Dr. Mehmet Emin Usta, halen Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapmaktadır. 2013 yılında Eğitim Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlayan Mehmet Emin Usta, eğitim yönetimi alanında önemli akademik çalışmalara imza atmıştır. Görev süresi boyunca çeşitli kademelerde akademik ve idari birimlerde yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. Bunun yanında çok sayıda Avrupa Birliği destekli çeşitli projelerde araştırmacı ve koordinatör olarak görev almıştır. Birçok ulusal ve uluslararası bilimsel makale ve kongreye katkıda bulunmuş, eğitim yönetimi, liderlik ve okul yönetimi gibi konularda araştırmalar yapmıştır.
Doç. Dr. İbrahim Limon, Sakarya Mithatpaşa Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 2019 yılında Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında doktora derecesini almıştır. Doktora tezi, öğretmenlerin değişim yorgunluğu, moral bozukluğu ve iş performansı üzerinedir. Ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmıştır. Çeşitli ölçekleri Türkçeye geliştirmiş ve uyarlamıştır. Çok sayıda konferansta bildiri sunmuş ve uluslararası bir İngilizce kitabın editörlüğünü yapmıştır. Araştırma ilgi alanları; sürdürülebilir liderlik, öğretim liderliği, örgütsel davranış, okul ve öğretmen dayanıklılığı ve eğitimsel değişimdir. Uluslararası bir derginin dil editörüdür ve ulusal editör ekibinde yer almaktadır. Son birkaç yıldır farklı ülkelerde düzenlenen uluslararası bir konferansın düzenleme kurulu üyelerinden biri olarak çalışmaktadır.
Sadık Demirbağ, Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı'nda öğretim görevlisi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Avrupa Birliği Çalışmaları alanında doktora adayı olarak Avrupa Birliği kamusal alanının dijital dönüşümü üzerine akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma/araştırma alanları dijitalleşme, AB-Türkiye ilişkileri, medya çalışmaları, göç ve proje döngüsü yönetimidir. Bugüne kadar bireylerin öğrenim hareketliliği, stratejik ortaklıklar ve Jean Monnet desteği gibi Erasmus+ projelerinde yönetici, proje yazarı ve uygulayıcı olarak çalışmıştır. Jean Monnet Modülü Eylemleri kapsamında iki projenin organizasyon ve finansal süreçlerinde görev almıştır.
Bedir Bayram, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yerel ve uluslararası projeler biriminden sorumlu Şube Müdürü ve aynı zamanda kurumun strateji geliştirme bölümünün lideridir. Sayın Bayram, kurumun araştırma ve geliştirme, yenilik ve içerik geliştirme, proje planlama ve organizasyon, yerel ve uluslararası işbirliği ve ağ geliştirme konularından birinci derecede sorumlu bir eğitim lideridir. 2005 yılından bu yana Hayat Boyu Öğrenme Programları (Comenius, Gruntvig, Leonardo Vetpro) adı altında 40'tan fazla proje yürütmüştür. Halen birçok ulusal ve uluslararası projede koordinatör ve araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Dr. Cansu Bayrakcı Sakarya Bahçelievler İlkokulu'nda Rehber Öğretmen olarak görev yapmaktadır. Aile Danışmanlığı alanında yüksek lisans ve Psikoloji alanında doktora derecesine sahiptir. Birçok akademik makale yazmış ve psikoloji ve eğitim üzerine konferanslarda bildiriler sunmuştur. Dr. Bayrakcı SustainEu Jean Monnet Modülünde akademisyenler ile okul yöneticileri, öğretmenler, yerel eğitim yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri de dahil olmak üzere eğitimin diğer paydaşları arasındaki diyalog ve iletişimde yönlendirici bir rol üstlenecektir.
Mesleğinde 17. Yılını çalışan Barış Güngör 'un 11 yıllık okul müdürlüğü deneyimi vardır. Sakarya üniversitesi Eğitim yönetimi yüksek lisans mezunudur. Çalıştığı okullarda yürüttüğü Erasmus+ projeleri ile öğretmen ve öğrencilere zengin deneyimler kazandırma şansı bulmuştur. Koordinatörlük sorumluluğunu üstlenen kurum yöneticiliği deneyimleri sayesinde iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlık kazanmıştır. Kurumsal kapasite gelişimine yönelik bugüne kadar çok ortaklı 5 Erasmus projesi yürütmüştür. UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın protokolünde yürütülen eğitimde sürdürülebilirlik programının il eğitmen eğitimcisi olarak halen çalışmaktadır.
Pınar Güngör, Sakarya üniversitesi Eğitim yönetimi yüksek lisans mezunu ve Sınıf eğitimi programında doktora yapmaktadır. 7 yılı yönetici olmak üzere 17 yıllık mesleki deneyimi vardır. Öğretmen olarak görev yaptığı sınıfı ile uluslararası timms sınavlarında başarı göstermiştir. İdareci olarak Çalıştığı okullarda ise 3 Erasmus+ projesinde proje irtibat kişisi olarak koordinasyon görevinde bulunmuştur. Avrupa genelinde meslektaşları ile geniş bir network kurmuştur.