Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen “Sürdürülebilir Okul Bağlamında Sürdürülebilir Gıda Üretimi ve Beslenme Alışkanlıkları” konulu ders gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi laboratuvarında gerçekleşen etkinlikte, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra AYHAN, sürdürülebilir gıda üretimi ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları üzerine dikkat çekici bir sunum yaptı. Derste, sürdürülebilirliğin temel boyutları, sürdürülebilirlik-eğitim fakültesi ilişkisi, sürdürülebilir tarım teknikleri, gıda israfının önlenmesi, sürdürülebilir ambalaj gibi önemli konular ele alındı. Ayrıca, bireylerin günlük yaşamlarına entegre edebileceği sağlıklı beslenme alışkanlıkları üzerine öneriler sunuldu. Ders, katılımcılara yeni bakış açıları kazandırırken, çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturdu. Ders kapsamında Prof. Dr. Zehra AYHAN’ın getirmiş olduğu gıda üretiminde ve ambalajlanmasında kullanılan çevre dostu örnek materyaller öğrenciler tarafından ilgiyle incelendi. Ders sonunda Prof. Dr. Zehra AYHAN geleceğin öğretmenlerine sürdürülebilirlik uygulamalarında daha bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı ve gelecekteki öğrencilerine konuyu önemle aktarmalarını istedi.